Mass Media

Mai jos regăsiţi o serie de articole din diferite publicaţii.

SPORTUL SĂLĂJEAN

28 Octombrie 2020, de Cristian MOLDOVAN

Eric Verdeş a trecut la nivelul următor. Tânărul tenismen s-a transferat la un club puternic din Cluj

“Pregătirea decurge din ce în ce mai bine, progresez şi asta este cel mai important. Mutarea la Cluj m-a ajutat foarte mult. Mă antrenam cu Adrian Szabo de cinci ani şi anul acesta am luat decizia de a mă muta acolo şi cu şcoala şi cu tenisul la îndrumarea lui Patrick Ciorcilă şi cu ajutorul lui Adrian Szabo şi a lui Dan Tudorache, am reuşit să-mi îmbunătăţesc şi să progresez foarte mult de-a lungul verii în tenis”, ne-a declarat Eric Verdeş.

Eric Verdes Daniel Tudorache
Daniel Tudorache noul preparator fizic al echipei de baschet CSM Targu Jiu

csmtargujiu.ro

18 August 2020

Daniel Tudorache, noul preparator fizic al echipei de baschet CSM Târgu Jiu

Începând din acest sezon, staff-ul tehnic al echipei de baschet gorjene s-a întărit cu unul dintre cei mai experimentați preparatori fizici din sportul românesc, Daniel Tudorache. A petrecut mulţi ani în tenisul de performanţă, iar acum, fiind stabilit la Târgu Jiu, Daniel Tudorache se va ocupa de pregătirea fizică a baschetbaliștilor de la CSM Târgu Jiu.

Este fără îndoială cel mai bun preparator fizic de care au avut parte tenismenii români în ultimii ani. Noul preparator fizic al echipei de baschet a CSM Târgu Jiu, Daniel Tudorache i-a pregătit pentru marea performanță pe Florin Mergea, Horia Tecău, Marius Copil, Sorana Cîrstea, Irina Begu sau Raluca Olaru.

Încă de la primul antrenament, desfășurat luni seara în Sala Sporturilor, baschetbaliștii gorjeni au intrat pe mâna lui Daniel Tudorache.

Accent TV

15 Octombrie 2019, emisiune moderata de  Cătălin Pasăre

Sportul Gorjean

Daniel Tudorache & Ștefan Pițian

Sportul Gorjean Daniel Tudorache Stefan Pitian
Daniel Tudorache Florin Mergea Stefan Pitian 600x550

GORJEANUL

01 Octombrie 2019, de Gelu Ionescu

Daniel Tudorache, noul preparator fizic al echipei de baschet CSM Târgu Jiu

Cel mai bun preparator fizic de care au avut parte tenismenii români în ultimii ani a ales să trăiască de acum încolo în municipiul Târgu-Jiu, deși a avut nenumărate ocazii de a rămâne în Statele Unite ale Americii.

A RENUNȚAT LA AMERICA PENTRU A LOCUI ÎN TÂRGU-JIU!

Peste ocean Daniel Tudorache a fost alături de cei mai renumiți sportivi români ai momentului din tenis, Horia Tecău, Florin Mergea și Marius Copil sunt doar câțiva dintre tenismenii români cu care a colaborat de-a lungul anilor, în timp ce la fete lista este deschisă de Sorana Cîrstea. Motivul pentru care Tudorache, născut în Făgăraș, a optat pentru meleagurile Gorjului îl reprezintă soția sa, gorjeancă de origine. Cei doi au de curând un bebeluș, iar creșterea lui a devenit o prioritate pentru reputatul preparator fizic.„Mi-am cunoscut soția aici și am decis să rămânem aici pentru bebelușul nostru născut acum o lună. În plus, pot lucra cu niște copii foarte minunați aici, jos pălăria și pentru părinții care au rolul cel mai important pentru creșterea unui sportiv. Am familia aici, de ce aș mai pleca în altă parte, dacă mă simt bine?”, răspunde cu o întrebare Daniel Tudorache. Cei pasionați de tenis îl pot întâlni zilnic alături de copiii care participă la competițiile sau evoluează la clubul lui Ștefan Pițian. ATC Elite Târgu Jiu este campion național de la începutul lunii septembrie, iar în dezvoltarea clubului se implică, mai nou, și gorjeanul Florin Mergea, unul dintre sportivii cu care Tudorache a colaborat de-a lungul anilor. „Îmi pare bine că am fost în America pentru că am putut să îmi dezvolt cunoștințele, dar clubul de la Târgu-Jiu e unul dintre cele mai bine structurate cluburi din țară. Sunt copii foarte serioși aici, avem un staff foarte bun și avem ajutorul unor jucători profesioniști, cum e și Florin Mergea. Sperăm ca aici să creștem jucătorii care să fie emblema țării peste câțiva ani”, mai spune Daniel Tudorache.Ștefan Pițian confirmă și el că implicarea lui Florin Mergea în dezvoltarea clubului de tenis de la Târgu Jiu l-a determinat și pe Tudorache să se stabilească în Gorj. „Florin a decis că e mai bine pentru el să revină în orașul lui natal, să fie alături de noi și să îi susțină pe copii. Ne dorim ca acest proiect să fie unul de succes pentru următorii ani. Domnul Tudorache este antrenor coordonator pe partea de pregătire fizică. Are experiență internațională, a fost alături de toți sportivii de elită din România și ne onorează prezența lui. Cred că a văzut un viitor aici la noi la Târgu-Jiu. Spiritul lui de luptător și dorința de a munci și a o lua de la capăt vine din dorința de a oferi sportului și tenisului altceva”, afirmă Pițian.

iulie 4, 2019 , scris de Ovidiu Blag

Expert în pregătirea fizică, Daniel Tudorache se poate lăuda cu foarte multe dar n-o face. Pentru el vorbesc rezultatele ori acestea sunt la nivel foarte înalt.

ASUL DE INIMĂ BUNĂ

Fie că a fost vorba despre colaborări excepționale precum cele cu Irina Begu, Sorana Cîrstea, Raluca Olaru, Florin Mergea, Horia Tecău și Marius Copil sau cele cu copii de-o șchioapă aflați la primii lor pași în tenis, Daniel Tudorache și-a pus conoștințele și sufletul pe masă pentru a construi ceva temeinic.
Pornind de la faptul că e primul antrenor de pregătire fizică cu carte de muncă din istoria acestei profesii în România, amintind apoi de celebrul Nick Bollettieri, cel care i-a făcut în scris o recomandare în termeni extrem de laudativi și ajungînd poate la recordul de-a fi colaborat simultan cu Mergea și Tecău în momentul în care aceștia jucau unul împotriva celuilalt finala de la Madrid sau pe cea din Turneul Campionilor, Daniel Tudorache poate fi considerat un reper în materie.

Articol Ovidiu Blag Daniel Tudorache 600x575
Articol Libertatea Daniel Tudorache Marius Copil

LIBERTATEA

28 Iul. 2017 22:55 , de Daniel Conţescu

Marius Copil, cel mai valoros jucător de tenis al țării, o apără pe Simona Halep. ”România nu i-a dăruit nimic”!

L-A ANGAJAT FULL-TIME PE DANIEL TUDORACHE

Marius Copil va pleca în SUA însoțit doar de preparatorul fizic Daniel Tudorache, proaspăt cooptat în lot. Antrenorul său, Andrei Mlendea, va rămâne în țară, pentru a fi alături de soția care urmează să nască. Tudorache lucrează de circa o lună cu Copil, dar se știu parcă de-o viață. S-au cunoscut în 2012, când specialistul era în echipa Irinei Begu, au întrerupt colaborarea în 2015, când Tudorache i s-a dedicat lui Florin Mergea, iar de circa o lună e full-time cu Marius. ”Am lucrat cu toate jucătoarele noastre, mai puțin cu Simona Halep. Acum, Marius vrea să fiu tot timpul cu el, să-I asigur spatele, cum se spune, lucrăm full-time. Marius este un jucător serios, nu face nazuri la pregătire. Muncește mult, face tot ce îi cer. Poate prea mult, uneori”, spune Tudorache, trecut și pe la Academia Nick Bollettieri.

PROSPORT

pro sport logo Daniel Tudorache

IMAGINEA ZILEI | Djokovic şi „fraţii” români. Conaţionalii noştri îl ajută pe fostul lider ATP să pregătescă duelurile cu Federer şi Nadal

Nu doar Copil îl ajută pe Nole să îşi recapete forma, alături de sârb fiind şi echipa arădeanului. Andrei Mlendea, Daniel Tudorache – antrenori, şi Cristian Drăghiceanu – preparator fizic, au asistat la meciul amical dintre Novak şi Marius.

GSP.RO

gsp logo Daniel Tudorache

Marius Copil s-a antrenat cu Novak Djokovici înaintea primului turneu din 2018

Andrei Mlendea, antrenorul lui Marius Copil și viitorul căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis, a postat pe Facebook o imagine în care cei doi jucători de tenis apar unul lângă celălalt. În poză se regăsește și preparatorul fizic al românului, Daniel Tudorache.

Daniel Tudorache Marius Copil Novak Djokovic tennis conditioner 600x575

TENISITE.INFO

logo tenissite Daniel Tudorache

de Dragoş Marinescu, 28/12/2017

A venit şi rândul lui Marius Copil să se antreneze cu Novak Djokovic.

Marius a postat instantaneele de colecţie cu Nole – în care apar şi antrenorul Andrei Mlendea şi preparatorul fizic Daniel Tudorache – pe Instagram, iar ceva mai târziu pe Instagram Story a revenit cu o fotografie de la sală, unde îl putem vedea şi pe tânărul Nicolae Frunză.

Daniel Tudorache Curs Scoala Nationala de Antrenori

Institutul Național de Medicină Sportivă

Daniel Tudorache – Curs Școala Națională de Antrenori

Institutul Național de Medicină Sportivă

DOARTENIS.RO

de Andrei Constantinescu – 24/05/2013

Irina Begu, alături de antrenorul Gabi Moraru și de preparatorul fizic Daniel Tudorache

Mai sus o vedeți alături de antrenorul ei, Gabriel Moraru, și de preparatorul fizic Daniel Tudorache, după antrenamentul de ieri, ultimul făcut în țară înaintea plecării spre Paris, acolo unde Irina va juca pe tabloul principal al celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Cum ieri Andreea Mitu a fost învinsă în turul secund al calificărilor, înseamnă că pe tabloul principale de la Roland Garros vom avea 6 jucătoare: Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Simona Halep, Irina Begu, Alexandra Cadanțu și Alexandra Dulgheru, aceasta din urmă valorificându-și clasamentul protejat pentru a fi direct acceptată pe tablou.

La masculin, sigur de participare e doar Victor Hănescu. Adrian Ungur joacă azi, de la ora 11.00, contra americanului Steve Johnson, în turul decisiv de calificare.

Articol Irina Begu Gabi Moraru si preparatorul fizic Daniel Tudorache 600x550
Cantonament lot national Cheile Gradistei Daniel Tudorache 600x550

FRT.RO

21.10.2015

”Juniorii au un program draconic în acest cantonament, cu două antrenamente intense pe zi, unul dimineață și unul dupa-amiază, și cu alte activități specifice. Până acum, sportivii au avut o atitudine serioasă, dorindu-și din ce în ce mai mult să se autodepășească”, a declarat preparatorul fizic Daniel Tudorache

LOTURILE NAȚIONALE ÎN CANTONAMENT LA CHEILE GRĂDIȘTEI

Federația Română de Tenis organizează în această perioadă (18-31 octombrie) un prim cantonament la Cheile Grădiștei, pentru o parte din loturile naționale U18. Stagiul de pregătire este desfășurat în vederea participării la competițiile americane Eddie Herr International Junior Championships și Junior Orange Bowl, din acest sfârșit de an.